Брюксел забранява проституцията нощем и в неделя

Брюксел забранява проституцията нощем и в неделя

Властите в община Сен Жос в Брюксел, където се намира най-големият брой витрини с проститутки, са приели решение да забранят предлагането на секс срещу заплащане между 23.00 ч и 7.00 ч, както и в неделя, съобщиха местни медии.


Въвеждат се допълнителни изисквания, за да могат проститутките да работят законно - те трябва да притежават "сертификат за съвместимост", трудова виза (когато не са граждани на ЕС), договор за ползване на помещението, чисто свидетелство за съдимост. На една витрина ще може да работи само една проститутка. Собствениците на помещения няма да имат правото да сключват договор за наем с повече от една проститутка или с проститутки, чийто статут не е уреден.

 

Според изследване на Католическия университет в Льовен, годишният оборот от проституцията в Белгия се оценява на около един милиард евро.

 

Между 5 и 20 на сто от проституиращите в страната са мъже. Изследването показва, че основно мъже се ползват от услугите на проституиращите. Едва десетина процента от годишния оборот в този сектор на сенчестата икономика произхожда от проституцията "на витрина", а останалата част идва от т. нар. "частна проституция", осъществявана на места, осигурени от клиента, цитира bTV.

Допълнителна информация